Youtube


  Museum of wine in negotino, republic of macedonia

  3:32
  автор | дата 28.11.2008
  • 2952
  • 6
  • 1
  Проголосовало пользователей: 7
  The first Museum of wine in Republic of Macedonia, accompanied with appropriate artifacts found on archaeological sites around municipality of Negotino Во Демир Капија се отвори "Музејот на виното". Ова е прва институција од ваков вид во Македонија, со проект подготвен од Фондацијата "Тиквешки вински пат", а реализиран со финансиска поддршка од Италијанската влада. Во поставката за виното се изложени стари, понови артефакти, етнолошки премети и се она што историски би можело да се врзе за виното, а е пронајдено на археолошките локалитети во регионот на Неготино. Предметите не се организирани хронолошки, туку според одредени целини, во зависност од функцијата за која се употребувале. Посакувам еден ваков минијатурен музеј да заживее и да не биде само катализатор за развојот на винарството и лозарството во Демир Капија туку и алтернативниот туризам во неготинскиот регион, но и пошироко. Со ова се добива една промоција на македонските вина во сесема поинаков амбиент. А македонските вина тоа навистина и го заслужуваат.
  ЕЩЁ
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 03.04.2012
  Учество на учениците од ООУ „ Страшо Пинџур " во Априлијада 2012г.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 09.03.2009
  The Art M Gallery in Negotino Macedonia presents new paintings by Tome Misev and Ilija (Chendo) Spasovski, August 2008. For more information contact Tome ...
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 08.01.2011
  Touristik Video Promotion 2005 in Deutsch http://www.exploringmacedonia.com/ tags: Mazedonien Ohrid Skopje Tetovo Kumanovo Stip Bitola Gevgelija ...
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 05.08.2008
  Wine Museum.
  • СКАЧАТЬ
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 18.06.2008
  this guy is drunk just with one beer.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 07.06.2018
  MUSEE DU VIN PARIS Music: © Pavel Krist 2017.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 29.05.2008
  vardar negotono-bregalnica stip terenot e zanikade.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 08.11.2008
  zasekogas Makedonija.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 28.05.2008
  Voena vezba na pazarot vo Negotino!
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 11.09.2009
  Popov winery tour, near Kavadarci in Macedonia, 2009.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 18.07.2016
  At Maggio Vini, an organic winery based in Vittoria nearby Ragusa , Massimiliano Nicosia told us about the different varieties of wine they produce and we had ...
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 21.08.2009
  Wine tasting in Macedonia at the Bovine Estate Vinards... with Jani, Morten and Fredrik.
  • СКАЧАТЬ
  In front of the Eiffel Tower, this place testifies of the wealth and the diversity of the French heritage concerning the wine works. 5 Square Charles Dickens, 75016 ...
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 07.05.2014
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 21.05.2013
  Makwine.ca - Macedonian Wines in Canada www.makwine.ca (contact@makwine.ca)
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 19.02.2017
  More info about the event: https://www.facebook.com/events/129741190852996/
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 30.05.2017
  Вклучени наставници – Сузана Малчева, Велика Вељанова, Елена Стојанова и Орданчо Ристов. Завршните активно...
  • СКАЧАТЬ
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 07.12.2009
  First Exhibit Aiani and Upper Macedonia, History and Antiquities at the Little Greek Museum in Bristol CT December 06, 2009.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 30.06.2017
  Like, share, subscribe.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 01.02.2011
  DEMIR KAPIJA VODICI.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 16.05.2015
  The purpose of the video - show grape philosophy that the future turn into a beautiful bouquet of wine Цель ролика - показать философию винограда, которы.
  • СКАЧАТЬ
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 20.07.2010
  Истражи ја Македонија - Демиркапија/ Explore Macedonia - Demirkapija Кампања за промоција на Македонија како туристичка...
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 23.09.2008
  Bespoke, original and professional produced themed events.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 03.06.2008
  pobeda na vmro vo negotino.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 06.05.2008
  Click to add a description...
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 02.04.2008
  Maskenbalot u Negotino april 2008.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 06.02.2015
  Филип Дончев Демир Капија сеќавања 1 дел.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 14.06.2008
  playing ground.
  • СКАЧАТЬ
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 20.10.2007
  Festival of wine - Skopje, Macedonia.
  • СКАЧАТЬ
  автор | дата 25.03.2013
  OOU ,,Goce Delcev,, - Negotino Va odd. (bilingvalna paralelka) nastavnik Lidija Janeva as. po fr.jazik Andrijana Doneva nastap na Festivalot na frankofonski ...
  • СКАЧАТЬ
  Популярные тэги
   Сейчас смотрят
   Пользователи